HTML

gödöllői waldorf holdudvar

Egy hely, ahol kellemesen és hasznosan tarthatod az ismerős kapcsolatokat. A blogot az olvasók írják és mint a suli: olyan lesz, amilyenre együtt csináljuk. Posztokat, témákat, kérdéseket a szerkesztőségbe várunk! toth_krisztina@invitel.hu

Friss topikok

  • glutamát: Honnan jön az erkölcs? Ezt a kérdést érinti meg az azonos nevű blog bejegyzése (erinto.postr.hu/ho... (2011.07.28. 13:22) Könyvajánló Tóth Sándortól
  • glutamát: @Franci1969: a személyre szabottság kedvenc elképzeléseim közé tartozik. Türelemből nagyon is megk... (2011.07.19. 20:10) Utánkövetés
  • kilgorT: @glutamát: Nem mondhatom biztosra, hogy az osztályban egytől-egyig mindenki jól megtanult jegyzete... (2011.07.18. 22:50) Hogy álltál le a waldorfról?
  • glutamát: @gaabor: Köszönöm! (2011.07.17. 09:46) Holdudvarbéli csónakos

Könyvajánló Tóth Sándortól

2011.07.22. 15:29 glutamát

Mint volt waldorfos és opponáló most váltok más támogatói oldalamat megmutatva ajánlok egy könyvet: Joachim Bauer: Miért érzem azt amit te? -ösztönös kommunikáció és a tükörneuronok titka. A könyvben találtam... utalást ajánlást /125o./ az euritmiára zene és dráma terápiára, mint érzelmi intelligencia fokozó terápiára. A waldorf óvoda, 1-6 osztály ebben a témában rendelkezik előnnyel az államival szemben -érzelmi intelligencia fejlesztése a tükörneuronok által. Az alapvető tanulás utánzás által történik nonverbálisan. Ez az alapja a szociális és érzelmi intelligenciának, melyre épül a többi. A kutatások kimutatták hogy a siker alapja a stabil érzelmi intelligencia, mivel a magas bármilyen intelligencia magas stressz szint esetén nem hozzáférhető a felhasználó, az én számára. Ha a waldorf nem zárkózna el a pszichológiától akkor sokkal jobban tudná ezt az előnyét kamatoztatni.
Üdv. Tóth Sándor

3 komment

Címkék: könyvajánló érzelmi intelligencia euritmia

A bejegyzés trackback címe:

https://godolloiwaldorfholdudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr873089250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glutamát 2011.07.23. 10:47:05

Sok dolgot sűrítettél itt egybe. Tehát az értelmi vagy szokásosan megnevezett intelligencia egy típus a sokból, illetve nevezhető egy jéghegy csúcsának, amit megalapoznak a többiek, az alapvetőbb képességek?
Illetve a stabilitás stresszhelyzetben fontosabb, mint a nyugalmi teljesítmény, mert szinte fordítottan arányosak?
Ebből érdekes következtetések vonhatók le. Pl. a kiugró teljesítményű egyének és a stabilitást adó átlag egymásrautaltsága. A "mindenki tehetséges valamiben" gyakorlati felülvizsgálata. Az átlagosságban is lehetünk-e tehetségesek? Illetve ha az átlaghoz tartozik hozzá a tehetség, és a zseni a kiugró, akkor mindenkinek jár a tehetséggondozás, stb.

glutamát 2011.07.23. 19:36:54

waldorf a pszichológiában és fordítva is:
"Az úgynevezett kognitív pszichológia, vagyis a legmagasabb rendű, a gondolkodással, a tudattal, a tudattartalmakkal és azok következményeivel foglalkozó lélektan arra hívja fel a figyelmet, hogy eszmélj rá: felelős vagy a gondolataidért, mert a képzelőerőddel is teremthetsz vagy rombolhatsz, élhetsz vagy visszaélhetsz! A kvantumfizika egyenesen azt állítja, hogy ezt a világot olyanná teremtjük, amilyenné akarjuk. Ez függ a gondolatainktól, attól, hogy mit indítunk el magunkban, milyen érzésekre engedünk rányitni a szervezetünkben. Engedhetjük uralkodni a pozitív érzéseket, a szeretetet, a rokonszenvet, a segítőkészséget, vagy akár a negatív érzéseket, a haragot, a gyűlöletet, az irigységet is begerjeszthetjük magunkban gondolati úton. Valamennyien egymagunkban is kreatív teremtőerőt képviselünk a világegyetemben. Éppen ezért mindannyian eszméljünk rá a saját felelősségünkre, hogy világerőt képviselünk, mert a mi tudatunk teremtő tudat, amellyel megteremthetjük a saját egészségünket, de a saját sírunkat is megáshatjuk. Hajtsunk hát fejet a tudomány eredményei előtt, fogadjuk el, hogy a képzeletünkért, a gondolatainkért is felelősek vagyunk, és használjuk fel ezeket a saját javunkra." Prof. Dr. Bagdy Emőke

glutamát 2011.07.28. 13:22:37

Honnan jön az erkölcs? Ezt a kérdést érinti meg az azonos nevű blog bejegyzése (erinto.postr.hu/honnan-jon-az-erkolcs).

"Az University of Notre Dame (USA, IN) kutatói szerint a kedvesség, az együttérzés és az együttműködési készség a csecsemőkorban gyökerezik és meghatározott gondozási, nevelési szokások segítik elő. Eredményeik szerint az erkölcsi viselkedés kialakulása a család érzelmi minőségétől és a közösség támogatásától függ. stb."
süti beállítások módosítása