HTML

gödöllői waldorf holdudvar

Egy hely, ahol kellemesen és hasznosan tarthatod az ismerős kapcsolatokat. A blogot az olvasók írják és mint a suli: olyan lesz, amilyenre együtt csináljuk. Posztokat, témákat, kérdéseket a szerkesztőségbe várunk! toth_krisztina@invitel.hu

Friss topikok

  • glutamát: Honnan jön az erkölcs? Ezt a kérdést érinti meg az azonos nevű blog bejegyzése (erinto.postr.hu/ho... (2011.07.28. 13:22) Könyvajánló Tóth Sándortól
  • glutamát: @Franci1969: a személyre szabottság kedvenc elképzeléseim közé tartozik. Türelemből nagyon is megk... (2011.07.19. 20:10) Utánkövetés
  • kilgorT: @glutamát: Nem mondhatom biztosra, hogy az osztályban egytől-egyig mindenki jól megtanult jegyzete... (2011.07.18. 22:50) Hogy álltál le a waldorfról?
  • glutamát: @gaabor: Köszönöm! (2011.07.17. 09:46) Holdudvarbéli csónakos

Utánkövetés

2011.07.19. 16:45 glutamát

Jó lenne időnként utánkövetni önmagunknak, hogy lássuk, milyen pályákra indultunk Gödöllőről a suli után?

Miklós bá' boldogan hegedülő villanyszerelőjét még várjuk, egyenlőre a műszaki területeket kevésbé ostromoljuk. Eddig főleg humán irányú, művészettel, emberekkel foglalkozó, segítő hivatásokról hallottunk a kirepülő diákok körében. Illetve sokan próbálnak ki többféle dolgot, munkát, sulit, tanfolyamot, tesznek külföldi köröket.

Én be tudok számolni egy db masszőr szakmát tanulni kezdő diákról a saját portánkról.

 

2 komment

Címkék: tanfolyam külföld szakma pályaválasztás továbbtanulás masszőr utánkövetés

A bejegyzés trackback címe:

https://godolloiwaldorfholdudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr573080637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franci1969 2011.07.19. 19:27:37

a mi fiunk bő egy évet járt waldorf iskolába. amikor érkezett, a második általános elején járt, amikor távoznunk kellett, a harmadik év közepén.
magántanulóként egy darabig hasonlóképpen foglalkoztam vele, mint ahogyan elképzelésem szerint a waldorfban is szoktak. vagyis, mivel látogattam órákat, nem pont úgy, de a magánóra valami sajátos keveréke volt a személyre szabottságnak (amit a waldorfban nem tapasztaltunk) és annak a poroszosságnak, amit elgondoltam, hogy szükséges az osztályoz vizsga sikerességéhez.
sikerült és negyedikbe léphetett, immár nem magántanulóként. azóta elvégezte az általánost és sikeresen bekerült egy középiskolába, nem is akármilyen eredménnyel.
hogy mit tanult a waldorfban?
elfogadást, barátságot, békességet.:)

glutamát 2011.07.19. 20:10:42

@Franci1969: a személyre szabottság kedvenc elképzeléseim közé tartozik. Türelemből nagyon is megkaptuk ezt ebben az iskolában. Máig nem tudom azonban, hogy az oktatás részében, a tehetséggondozásban várható-e a waldorf pedagógiától az egyénre igazított menet, vagy ellenkezik vele?
Én minden egyes vagy két osztályhoz adnék kisegítőt az osztálytanító mellé, mert mindig túl sok az egyéb teendő és több figyelem jutna az egyéni utakra is.
Örülök, hogy pozitívumokról is be tudsz számolni még a rövid közös idő ellenére is.
süti beállítások módosítása