HTML

gödöllői waldorf holdudvar

Egy hely, ahol kellemesen és hasznosan tarthatod az ismerős kapcsolatokat. A blogot az olvasók írják és mint a suli: olyan lesz, amilyenre együtt csináljuk. Posztokat, témákat, kérdéseket a szerkesztőségbe várunk! toth_krisztina@invitel.hu

Friss topikok

  • glutamát: Honnan jön az erkölcs? Ezt a kérdést érinti meg az azonos nevű blog bejegyzése (erinto.postr.hu/ho... (2011.07.28. 13:22) Könyvajánló Tóth Sándortól
  • glutamát: @Franci1969: a személyre szabottság kedvenc elképzeléseim közé tartozik. Türelemből nagyon is megk... (2011.07.19. 20:10) Utánkövetés
  • kilgorT: @glutamát: Nem mondhatom biztosra, hogy az osztályban egytől-egyig mindenki jól megtanult jegyzete... (2011.07.18. 22:50) Hogy álltál le a waldorfról?
  • glutamát: @gaabor: Köszönöm! (2011.07.17. 09:46) Holdudvarbéli csónakos

Könyvajánló - Dr.Hanczár Gergely könyvei

2011.07.22. 18:06 glutamát

Fotózás tanítása

Körülbelül 20 szemeszter fotóoktatás tapasztalatait, kísérletezgetéseim eredményeit írtam össze úgy, ahogy nem egy fotós, hanem egy neveléstudományokkal foglalkozó kutató láthatja. Ez a könyv elsősorban azoknak szól, akik a fotóoktatáshoz szükséges rátermettségben nem szenvednek hiányt, csupán csak gyakorlatuk, jártasságuk csekély még e téren. De remélem, hogy a sok éve, vagy akár évtizedek óta fényképezést oktató tanárok is tudnak újat, egy-egy hasznos gondolatot meríteni munkámból.

 Innen nézve

Olyasmi akar lenni, ez a könyv, mint néhány formásabb kavics a Duna-parton. A sok céltudatosságban megfáradva, pihenve sétálgató ember közül talán egy-egy figyelmesebb szemű észrevesz, talál bennem valami izgalmasabb formát, vagy színt, vagy textúrát. De nem akarok olyan érdekes kavics lenni, amit már haza kell vinni, vagy mutogatni a szomszédoknak, mint egy bizarr alakú krumplit, ami döbbenetesen hasonlít az adott faluban a plébános fiára profilból. És remélem kevés lesz itt az olyan lapos kő, ami kacsázásra csábít - ezt azért írtam ide, hogy biztosan minden bőrt lehúzzak erről a képzavaros metaforáról. Egy volt kollégám szerint úgy írok, mint ahogy Gróf Balázs rajzol. Nem jól, de ami születik, az mégsem rossz. Mindig csak egy kicsit bosszantó, sosem nagyon. Szerinte olyan vagyok, mint a tubák. Majdnem tüsszenteni kell tőlem, de mégsem. Hát nem tudom. Úgy írok, ahogy nekem jólesik.

Dr.H.G.-Blum Szilárd: Tudomány-ezotéria-áltudomány tengely

Javasolható ez a tanulmány a különféle tanok művelőinek és olvasóinak és természettudományos gondolkodóknak egyaránt. Mivel tanárok írták ezt a tanulmányt, sok szó lesz iskolai, oktatási célokról, szerepekről, tanári munkáról is a tudományok és mindenféle tanok viszonylatában. A tudományok oktatása lehetne olyan, hogy nehezebben lehessen mindenre felültetni az átlagembert és a tudományok, tanok valahogy jobban lennének elrendezve a világban és az emberek fejében. Gyanús, hogy csak arról van szó, hogy rossz a középiskolai matek-fizika oktatása, ezért ahelyett, hogy mindenki békésen és boldogan használná a világ megismerésére a mondákat, vallásokat, ciklotronokat, isteneket, csillagokat, asztrofizikát és asztráltesteket, őslényeket, petri-csészéket, meg keleti és nem keleti, ősi és nem ősi tanokat, ahelyett megpróbálják a tudatlanság feszítően kellemetlen érzését mindkét irányba egyfajta áltudományos maszlaggal leplezni. Ez az, amit abba kéne hagyni.

Dr.H.G.-Dr.Blénessy Gabriella: Oktatástechnika

Alighanem egyike vagyok azoknak, akiknek joguk és lehetőségük volna megírni a jó vastag, keményfedeles négyezerhétszáz-ötven Forintos "Oktatástechnika" címet viselő könyvet. Amolyan igazi alapmű lenne, ami minden fontosabb pedagógiában érintett embernek ott kéne legyen a polcán, mint egyfajta impozáns "státusszimbóleum" az igazgatói szobában. Még nem vagyok benne biztos, hogy nem írom meg, de eléggé gyanús.

http://www.undergroundkiado.hu/index.php

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló oktatástechnika

A bejegyzés trackback címe:

https://godolloiwaldorfholdudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr833089620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása